sâmbătă, 5 decembrie 2009

Sunt doua batalii – Declaratia PAR din 5 decembrie 2009

DECLARATIA
cu privire la Cele Doua Batalii pentru putere si progres

Biroul Politic Executiv al Comitetului Central al Partidului Amaratilor din Romania, constituit la Punctul Atomic din personaje ale romanului LA UN COLT DE COTITURA, intrunindu-se vineri 4 decembrie 2009, din Mila lui Dumnezeu,  in sedinta plenara deschisa, la care au participat statutar unii invitati de la Organizatia de Femei, Alianta Pensionarilor, Tineretul Generatiei Pupici, precum si trei bagatori de seama in hanorace electorale de la comunitatea locala, ca si, cu statut de observator, doamna secretar executiv pe probleme de PR al Partidului Cadrelor Didactice, institutor Inocencia Străchinaru, a dezbatut revista blogosferei electorale  si ce mai e pe web si pe sticla, hotarandu-se urmatoarele atitudini, cum trebuie vazuta situatiunea in conditii de paritate.



In acest moment greu pe drumul occidentalizarii RO, azi 4 decembrie 2009, sunt doua batalii pe micul ecran pentru putere si progres. Una e batalia electorala dintre navigatorul singuratic Basescu, pe de o parte, si pe de alta parte coalitia Geoana, Crin, Vadim, moguli, televiziuni, presari, anumiti oameni de cultura. Dar mai e o batalie, tovarasi, care nu se va termina cu numararea voturilor, batalia necurmata a razboiului dintre clasa politica si societatea civila – societate de civili aproape tot atat de atomizata astazi cat sub bolsevici, din lipsa de infrastructura intelectuala.


Dupa cum se stie, intelectualul angajat, intrucat exprimandu-si opiniile are beneficiul publicitar, pierde chiar intr-o democratie originala sau in postromanism dreptul de a fi ambiguu in exprimarea votului.


Intelectualul nu da la sapa, nici la tarnacop, tocmai pentru a avea mintea limpede cat sa practice Luminarea Poporului in vremuri de ceata deasa, de confuzie, de aparenta indecidabilitate. De 50% - 50%.

La noi in blogosfera, adica pe web, vedem ca dna Andreea Pora, dnii Liviu Ornea, Andrei Cornea, Tismaneanu, Cartarescu, Patapievici, Mihaies, Traian Ungureanu... si-au explicat public neechivoc optiunile electorale. Laudabile sunt chiar reactia pro-Geoana a dnei Doina Cornea si obiectia anti-Basescu al dlui Bedros Horasangian, poate chiar pamfletele analistului postmodern Cornel Nistorescu. Inacceptabil este insa a fi intelectual public si a nu-ti clarifica pozitia dupa un enunt acaparator precum, in Finala: ... prefer sa traiesc intr-o tara langa Neagu Djuvara, Crin Antonescu, Ionescu Quintus si oamenii de valoare ai acestei tari, Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, cei care v-au fost consilieri si care au plecat de langa dumneavoastra.


Rau este, iaca dar, ca nu stim CU CERTITUDINE cum voteaza Ana Blandiana, Gabriel Andreescu, Radu Filipescu, Stelian Tanase, Gabriela Adamesteanu. In Adevarul, dl Manolescu teoretizeaza despre jurnalismul politic. In Dilema, dl Plesu reciteste impasibil pe Eminescu si Caragiale!


Si atunci la 50% - 50%, sa nu ne miram daca nu cumva Golania Risipita va decide din Diaspora, incotro Romania.

Secretar general,
Acad. dr. ing. Picior-de-Porc
Secretar executiv pe probleme de PR,
Poetul Gujghil
Consilier Personal pe probleme de Resurse Umane,
            Ofiter acoperit Dintisor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.